ABOUT POLIKISTIK OVER KANSERE DöNüşüR Mü?

About Polikistik over kansere dönüşür mü?

About Polikistik over kansere dönüşür mü?

Blog Article

Yumurtalık kistleri genelde çocuk sahibi olmaya bir engel teşkil etmezken enfeksiyon, apse ya da endometriozis ile endometrioma varlığında meydana gelen yapışıklıklar ile tüplerdeki hasarlara bağlı çocuk sahibi olma konusunda zorluklar yaşanabilmektedir.

İnguinal kanal olarak adlandırılan yapı anne karnında iken karın içinde bulunan testislerin gebeliğin sonlarına doğru skrotuma (testis torbası) inerken izlediği yoldur. İnguinal kanal her iki tarafta da yer alıp doğumdan kısa bir süre sonra kasların da gelişmesiyle fizyolojik olarak kapanır.

Ultrason: Transvajinal ultrason ile yumurtalıkların polikistik yapısı ve kistlerin varlığı değerlendirilir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum doktoru tarafından muayene edilip tanısı konulduktan sonra yine doktorunuzun önerisi ile kullanabileceğiniz vaginal fitil ve krem şeklinde ilaçları ve tedavi ajanları mevcuttur.

İnositol ve D vitaminine ek olarak PKOS tedavisinde farklı takviyeler de kullanabilirsiniz. Ancak bu takviyeleri nasıl ve ne oranda kullanacağınıza doktorunuzla birlikte karar vermelisiniz. Polikistik over sendromu için etkili gibi görünen diğer takviyeler şunlardır:

Ancak bu yumurtlama yılda 4 ya da 5 kez oluyorsa, oligoovulasyon durumu söz konusudur. Polikistik over hastalığına sahip olanlarda bu duruma sıklıkla rastlanılır çünkü yumurtalık etrafından biriken kistler yumurtlamaya engel olabilir.

Polip Nedir? Endometriyal polip (rahim polipleri), ve servikal polip (rahim ağzı polipleri) rahim iç tabakasında veya rahim ağzında bulunan ve genellikle bu dokulardan kaynak alan ve selim tabiatlı olduğu kabul edilen "et parçası" oluşumları olarak tarif edilebilir. Rahim içinde yerleşenler gebe kalmayı zorlaştırma veya gebelik kayıplarına neden olabileceği gibi ara kanama, adette fazla kanama ve kansızlık gibi problemlere de neden olabilirler. Poliplerin tanısı jinekolojik muayene ve ultrasonografi ile kolaylıkla konulabilmektedir. Rahim ağzındakiler muayene sırasında kolaylıkla alınabilirken rahim içinde olanlar cerrahi olarak histeroskopi (kameralı sitem) ile kolaylıkla alınabilmektedirler. Pelvik Enfeksiyon ve Rahim İltihabı Pelvik enfeksiyon (iltihap) mikroorganizmaların vajen ve rahim ağzından yukarıya doğru ilerlemesi sonucu rahim, fallop tüpleri ve yumurtalıkları içine alan üst genital bölgenin iltihabıdır. Pelvik enfeksiyon geçirildikten sonra, karın içinde yaygın yapışıklıklar bırakabilir. Bu yapışıklıklar özellikle tüpleri içine alıp onların hareketlerini ve anatomisini bozup gebe kalmada sorunlar çıkmasına neden olabilir. Tüplerdeki bu hasar, ileride dış gebelik olma ihtimalini de artırır. Enfeksiyonun tedavi edilmemesi sonucu iltihap kana karışıp hayati tehdit oluşturabilecek septik bir tabloya da neden olabilir. Kasık ağrısı, akıntı ve ateş gibi belirtileri olan pelvik enfeksiyon jinekolojik muayene, ultrasonografi ve kan testleri ile tanınabilmekte ve ağızdan veya damardan verilecek antibiyotikler ile tedavi edilmektedir. Rahim Duvarı Kalınlaşması Endometrium olarak bilinen rahim iç duvarı, ortalama her 28 günde bir kez gerçekleşen âdet döngüsü süresince salınan hormonların etkisiyle olası bir gebeliğe hazırlık amacıyla bir miktar kalınlaşır. Gebeliğin oluşmadığı durumlarda farklılaşan hormon düzeylerine bağlı olarak rahim içi duvarı dökülerek vajinal yoldan adet kanaması şeklinde vücut dışına atılır ve endometrium yeniden incelir. Genelde adet düzensizliği sonucu 2-3 ayda bir adet olunması durumunda bu endometrium advertı verilen doku normalden fazla kalınlaşır. Ultrason muayenesinde tespit edilecek olan bu rahim iç duvarının here normalden daha kalın olması durumu rahim iç duvarında polip varlığında da görülebilir. Rahim duvarındaki bu kalınlığın incelmiyor olması, menopoza yakın dönemler veya altta yatan bir patoloji şüphesi olması halinde histeroskopik olarak endometrium değerlendirilip örnek alınabileceği gibi direkt olarak da örnek alınıp patolojik incelemeye gönderilebilir.

Adetlerin düzenlenmesi için gebelik isteği yoksa doğum kontrol hapları kullanılabilir. Doğum kontrol hapları hormonlarda iyileşme sağlar buna bağlı kıllanma, kilo ve ciltte yağlanma şikayetleri geriler.

Polikistik over sendromunun belirtilerinin oldukça şiddetlenmesi ve üreme fonksiyonunu tehdit eder hale gelmesi durumunda polikistik over ameliyatı uygulanır. Ameliyat genel anestezi altında icra edilir. Öncelikle hastanın karnından oldukça ufak bir delik açılarak kapalı ameliyat tekniği başlatılır. Bu alandan ufak cihazlarla girilerek yumurtalıkların arka tarafına geçilir.

Kasıklarda oluşan şişlik daha çAlright karın içi basıncın arttığı durumlarda ortaya çıkıp, yatar pozisyonda find here ya go to this website da istirahat halindeyken kaybolur.

Insulin: Your health practitioner will wish to Discover how effectively The body responds to insulin, which allows Manage your blood sugar stage. If The body doesn’t reply to the insulin it’s building, you might have insulin resistance. It’s typical between Females with PCOS and can result in diabetes.

Ovarian drilling: Surgical procedures could possibly be advised in intense situations of PCOS and infertility. Ovarian drilling could improve fertility by restoring ovulation.

Dimension daha iyi hizmet verebilmemiz için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Giriş yaptığınız andan itibaren çerez kullanımını kabul etmiş sayılacaksınız.TamamDetaylı bilgi için tıklayın

İkinci basamak tedavilerden bir diğeri ise laparoskopik ovaryan drilling ameliyatıdır. Uygulanan hastalarda ovulasyonun daha kolay gerçekleştiği bildirilmiştir.

Report this page